Clique al damunt de les lletres i apareixeran els termes que hem seleccionat

Glossari

REFORMULACIÓ

PROPOSTA DE DEFINICIÓ:

cat Reformulació n f

es Reformulació

Tècnica que consisteix en què la persona mediadora parafrasegi les opinions expressades per les parts i possibiliti que els conflictes es vegin des de nous punts de vista. En la reformulació s’exclouen els comentaris ofensius i desagradables.


ALTRES DEFINICIONS D'AQUEST TEMA:


1. És una tècnica que s’utilitza constantment i que té gran poder per produir canvis en el procés reflexiu ja que implica donar una nova formulació, diferent de la que ha donat una de les persones o ambdues.

Amb la nova formulació es possibilita la continuació del diàleg, ja que es torna a repetir la informació exposada, però de forma organitzada i objectiva permetent descobrir a les persones aspectes que fins aquell moment no hi havien parat atenció.

Al realitzar aquesta tècnica és necessari observar de forma permanent el feedback, o sigui les retroaccions que la reformulació ha produït en totes les persones, per seguir endavant o en altre cas abandonar immediatament la reformulació proposada.

Font d’informació: Fuensanta Ocaña: abogada - mediadora - counselour [en línia]. Vic: Fuensanta Ocaña. Disponible a: http://www.fuensantaocana.com/ca/que-es-reformular-en-mediacion/ [Consulta: 14/12/2014]

I tu, des de la teva experiència pràctica, com definiries aquest terme?

Ajuda'ns a crear el Glossari terminològic català per a la mediació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada