Clique al damunt de les lletres i apareixeran els termes que hem seleccionat

Glossari

PREGUNTA CIRCULAR

PROPOSTA DE DEFINICIÓ:

cat Pregunta circular f
es Pregunta circular


Pregunta que es basa en la interrelació de les parts que participen en la mediació. Permet analitzar les mateixes situacions des de punts de vista diferents; posa en evidència les relacions personals, accions, percepcions, idees de les parts. L’objectiu és la comprensió integral del conflicte i posar-se en el lloc de l’altre. 


ALTRES DEFINICIONS SOBRE AQUEST TERME:


1. Estas preguntas se utilizan mucho en el modelo circular-narrativo puesto que se basan en la interrelación de los miembros. Consiste en pregunta a una persona qué piensa sobre la relación de otras dos y su objetivo es pensar en significados diferentes y en que las partes se pongan en lugar del otro. Se trata de introducir una relación ono lineal causa-efecto. Estas preguntas puden servir para: investigar acerca de las interacciones, realizar clasificaciones, abrir alternativas y reflexionar sobre opiniones mutuas. También sirven para abrir el pensamiento y explorar otras formas de pensar. 

Font d’informació: Poyatos Garcia, Ana (coord.). Mediación familiar y social en diferentes contextos. València: Universitat de València : Nau Llibres, 2003. [en línia]. Disponible a: http://bit.ly/1cxYaOj [Consulta: 16/12/2013]


I tu, des de la teva experiència pràctica, com definiries aquest terme?

Ajuda'ns a crear el Glossari terminològic català per a la mediació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada